08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konferans verildi.

08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ankara İl Müftülüğü ve Yenimahalle İlçe Müftülüğü işbirliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza AKTAN’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hakkın Konusu Olmaktan Hakkın Sahibi Olma Yolunda Kadın” konulu konferans, 04 Mart 2011 Cuma günü saat 14.00’de Yenimahalle Müftülüğü Konferans Salonunda icra edildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Güzelevler Camii İmam-Hatibi Muhammed AKGÜNEŞ’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa; Ankara Vali Yardımcısı Mehmet BÜYÜKTAŞ, İl Müftümüz M. Hakkı ÖZER, Yenimahalle Müftüsü Eyyup DEMİR, Eğitim Uzmanı Üzeyir ASLAN, Vaizler, Din görevlileri ve özellikle bayanlar büyük ilgi gösterdi.

Yenimahalle Müftüsü Eyyup DEMİR açış konuşmasında: “08 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Müftülüğü ile gerçekleştirdiğimiz bu programa hoş geldiniz. İslam dini kadınlara çok büyük haklar vermiştir. Bu duygularla kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

“Hakkın Konusu Olmaktan Hakkın Sahibi Olma Yolunda Kadın” konulu konferansında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza AKTAN: “İslamiyet’in gelişiyle kadın gerçek kimliğine kavuştu. Kur’an-ı Kerim de kadın ve erkeğe denk haklar verildi. (Bakara Suresi / 228) Kadınlar ve gençler İslamı seçmede öncü oldular. Ailede ve evlilikte kadın gerçek haklarına sahip olmuştur. Hz. Aişe okuma yazma öğrendi. O dönem için bu çok önemli bir durumdur” diyerek kadının İslamiyet ile sahip olduğu haklarını örneklerle anlattı.

Program sonunda birer selamlama konuşması yapan, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet BÜYÜKTAŞ ve İl Müftümüz M. Hakkı ÖZER konuşmacıya ve konferansa katılan bayanlara teşekkür ederek 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.