Moskova Şehir Müftüsü İldar ALYAUDTİNOV Müftülüğümüzü Ziyaret Etti.

Moskova Şehir Müftüsü İldar ALYAUDTİNOV, ülkemizin dinî alandaki tecrübe ve birikimini yakından tanımak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın misafiri olarak ülkemize yapmış olduğu çalışma ziyareti kapsamında 17 Eylül 2013 Salı günü Ankara Müftülüğünü ziyaret etti.
Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI, Moskova Şehir Müftülüğü görevine yeni getirilen İldar ALYAUDTİNOV’un ilk ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmesi ve bu ziyaret kapsamında Ankara Müftülüğünü ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeni görevinde ve hizmetlerinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşan Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI, “Ankara da İl Müftülüğü ve 25 İlçe Müftülüğüyle 2891 cami ile 857 Kur’an kursu ve 5500 personelle din hizmeti veriyoruz. Bu hizmetin içerisinde; din eğitimi, cami hizmetleri, hac ve umre hizmetleri, aile irşat ve rehberlik, Alo Fetva, cami dışı din hizmetleri gibi hizmetler bulunmaktadır” diyerek Ankara Müftülüğünün çalışma alanı hakkında bilgi verdi.
Moskova Şehir Müftüsü İldar ALYAUDTİNOV da “Rusya Müslümanları Avrupa Kısmı Merkezi Dini İdare Başkanlığı’nın yeni yapılanması sürecinde Moskova Şehir Müftülüğü görevine yeni getirildim. Moskova merkezde 4 cami ve 19 personelimizle din hizmeti veriyoruz. Din hizmeti verirken birçok alanda çok eksiğimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığının ve Ankara Müftülüğünün yardım ve desteğine her zaman ihtiyacımız var” diyerek Moskova’daki Müslümanlar hakkında bilgi verdi.
Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavir Mustafa KÜTÜKÇÜ ile Ankara Müftü Yardımcıları Mehmet Emin ÇETİN ve M. Münip ŞALLIOĞLU da hazır bulundular.

• Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müftülüğü işbirliğiyle AEP eğitici programı başladı.