“Aday Görevliler Hazırlayıcı Eğitim Kursu”nu Tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aday memurlarının yetiştirilmelerine dair yönetmelik, Hizmete Hazırlık Eğitiminin ilk defa göreve başlayanlara uygulanmak üzere temel, hazırlayıcı ve uygulamalı (staj) eğitim olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilmektedir.

Bu bağlamda Ankara İl Müftülüğümüzce Yenimahalle Niyaziye Camii Hafize Katırcı Kur’an Kursu’nda 45 günlük “Aday Görevliler Hazırlayıcı Eğitim Kursu” düzenlendi.

Kursta:
• Kur’an Yorumu ve Tefsir Bilgisi,
• Hadis İlmi ve Siyer Bilgisi,
• Fıkıh Bilgisi,
• Başkanlık Mevzuatları,
• Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik Bilgisi,
• Diğer Dinler ve İnanç Esasları,
• Din Hizmetleri ve Din Görevliliği,
• Din, Bilim, Kültür, Ahlak ve İman Esasları Bilgisi,
• Yaygın ve Yetişkin Din Eğitim Bilgisi,
• Hutbe, Vaaz ve Sunma Bilgi ve Becerisi,
• İmamlık ve Müezzinlik Becerisi,
• Kur’an Okuma ve Tecvit Bilgi ve Becerisi
• Kur’an Öğretim Teknikleri dersleri okutuldu.

Kursta, İl Müftümüz M. Hakkı ÖZER, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Tashih-i Huruf hocaları ders verdi.

Yapılan sınav sonucunda başarılı olan 52 cami görevlisi “Uygulamalı Eğitim” den sonra asil memur olarak görev yapmaya hak kazanacaklar.

• Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE Ankara Müftülüğünü Ziyaret Etti.