Sadık Kalemci Camii ve Külliyesi  İbadete Açıldı

Sadık Kalemci Camii ve Külliyesi İbadete Açıldı

Sadık Kalemci tarafından Ankara Çankaya Beykent Mahallesinde yaptırılan camii, 13 Haziran 2012 tarihinde kılınan Cuma Namazı'yla ibadete açıldı.

Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan açılış programında, açış konuşmasını yapan Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER, caminin fiziki imarının yanında manevi imarına temas ederek caminin tüm fonksiyonlarını icra etmesi dileğinde bulunarak; ülkemize, Ankara’mıza hayırlı olması temennisinde bulundu.
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ yaptığı veciz konuşmasında; şehirlerin cami merkezli olmasına işaret ederek: “Ecdadımız şehirleri kurarken buna özen göstermişlerdir. Sadık Kalemci Camii ve Külliyesi buna en güzel örnektir. Cami merkezli bir semt halline gelecek olan Beytepe’de, bu külliye büyük bir boşluğu dolduracaktır. Emeği geçenlere, özelliklere Kalemci ailesine bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra açılışı yapılan Sadık Kalemci Camii’nde Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ kıldırdı.

Yaklaşık 3.000 kişi kapasiteli Sadık Kalemci Camii aynı zamanda, Kur’an kursu, görev lojmanları, görevli odaları, okuma odası, taziye odası ve sosyal tesisleri tam bir külliye tarzında inşa edilmiştir.

• Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE Ankara Müftülüğünü Ziyaret Etti.