Pursaklar Müftülüğü

PURSAKLAR İlçe Müftülüğü

Hasan İZMİRLİ

İlçe Müftüsü

1969 yılında Düzce'nin Kabalak Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde okudu. Yine kendi Köyü'ndeki Kur'an Kursu'nda iki yıl Kur'an-ı Kerim eğitimini aldı. İmam Hatip Lisesi'ni 1989 yılında Düzce'de tamamladı. 1993 yılında da Kahire El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Kelam Bölümünden mezun oldu. Bir süre Düzce İmam Hatip Lisesi'nde Felsefe grubu derslerini okuttu. Askerlik görevini 1995 yılında kısa dönem olarak yaptı. Askerlik dönüşü Düzce ve Kdz. Ereğli'de Üniversiteye hazırlık dershanelerinde Felsefe hocalığı yaptı. Memuriyete 1998 yılında, Düzce İli Cumayeri İlçesi Sırtpınar Köyü'nde İmam- Hatip olarak başladı. Bu sırada aynı ilçenin ilköğretim okulunda çeşitli dersler okuttu.

1999 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu" na katıldı. İhtisas kursunu bitirdikten sonra 29.04.2002 tarihinde Erzurum İli Oltu ilçesine Vaiz olarak tayin edildi. Görevde Yükselme Kursuna alındı. Kursu başarıyla bitirdi. Yapılan Müftülük sınavını kazanarak Van İli Çaldıran ilçesine 17.10.2003 tarihinde Müftü olarak atandı. Aynı ilçede Müftü olarak görev yaparken yurt dışına görevli seçimi için açılan sınavları başarıyla geçerek 11.08.2006 tarihinde meslekî ve yapancı dil kursunu bitirdi. 16.11.2006 tarihinde Düzce'ye Vaiz olarak atanan Hasan İZMİRLİ 28.11.2006 tarihinde Avusturya Viyana'ya uzun süreli geçici din görevlisi olarak görevlendirildi. 30.07.2007 tarihinde Din Hizmetleri Müşavirliğinin iş ve işlemlerini yürütmek üzere 8 ay süreyle Koordinatör Din Görevlisi olarak görev yaptı. Avusturya Viyana Dammstr. 37 1200 adresinde bulunan ATİB Merkez Camindeki görevini 28.11.2011 tarihinde tamamlayarak Düzce Müftülüğüne vaiz olarak döndü.

Görev yaptığı her kademede, özellikle Van Çaldıran ilçesinde Devlet- Millet işbirliğiyle temeli atılan Müftülük Hizmet Binasının 2005 yılında, gece – gündüz çalışarak hizmete açılmasını sağlayarak, aynı yıl sağlıklı din eğitimi için gerekli olan yatılı gündüzlü 100 öğrenci kapasiteli Kız Kur’an Kursu’nu da hizmet kervanına katarak, diğer hizmetleriyle birlikte hem halkın takdirini kazandı hem de amirleri tarafından teşekkür ve takdirname ile taltif edildi. Gösterdiği üstün başarıdan dolayı Başkanlık tarafından “Başkanlık Takdirnamesi” ile de ödüllendirildi.

Hasan İZMİRLİ 03.02.2012 tarihipnde Bolu İli, Gerede İlçe Müftüsü olarak görevine başladı. Gerede’deki görev süresince planladığı ve uyguladığı birçok projelerle birlikte; Devlet –Millet işbirliğiyle başlatılan İlçe Müftülüğü Ve Merkez Kur’an Kursu inşaatını bitirerek 20 Eylül 2014 tarihinde Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ Bey’in ve birçok davetlinin katılımıyla hizmete açılmasını sağladı. Gerede’de görev süresince yaptığı hizmet ve çalışmalarından dolayı Kaymakam ve Vali tarafından Başarı Belgesi ile taltif edildi.

Gerede İlçe Müftüsü olarak görevini yaparken , 26.10.2015 tarihinde Ankara Pursaklar İlçe Müftülüğüne tayin olan Hasan İZMİRLİ Pursaklar’da 05.11.2015 tarihinde İlçe Müftülüğü görevine başladı.

Hasan İZMİRLİ evli ve iki çocuk babasıdır, iyi seviyede Arapça bilmektedir.

İlçe : Pursaklar ilçe Müftülüğü
Ad-Soyad : Hasan İZMİRLİ
Görev : İlçe Müftüsü
Adres : Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi No:32 06145 Pursaklar/ANKARA