Kuran Gecesi Kocatepe Camii’nde Gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Haftası ve Kur’an-ı Kerim’in nüzulünün 1400. yılı etkinlikleri kapsamında; Ankara İl Müftülüğü’nün tertiplediği “Kuran Gecesİ” , 16 Nisan 2010 tarihinde yatsı namazını müteakiben, Kocatepe Camii’nde gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Ankara Müftü Yardımcısı Ahmet UYSAL; “Peygamber Efendimizin doğduğu zaman o bölgede ve dünyada çok önemli olaylar cereyan etmiştir. Peygamberimizin risaletiyle birlikte Cahiliye devri kapanmış, asr-ı saadet dönemi başlamıştır. Kutlu Doğum Haftası etkinlerinin bu yılki ana teması Başkanlığımızca “Kur’an’ı Anlama Yılı” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, Ankara İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerimizle beraber toplam 546 program ve etkinlik düzenledik” diyerek Kutlu Doğum Haftası programında “Kuran Gece”sinin bir ilk olduğunu belirti.

Programda emekli İmam-Hatip ve Tashih-i Huruf Kursu Hocası İlhan TOK, Kocatepe Camii İmam-Hatiplerinden Kadir TEMEL, İsmail ÇOŞAR ve Mehmet Ali KUŞDAŞI, Kocatepe Camii Müezzin - Kayyımı Nurettin OKUMUŞ, Hacıbayram Camii İmam Hatibi Ahmet KARALI, Şentepe Camii İmam Hatibi Fuat KARACA ve Tapu Kadastro Camii İmam-Hatibi Ali TEL Kocatepe Camii’ni dolduran cemaate unutulmaz bir Kur’an ziyafeti sundular.

Ankara genelinde görevlilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından okunan 13.283 hatmin duasını Hafız İlhan TOK yaptı.

Ankara Müftülüğü Adres: Kültür Mah.Olgunlar Sk.No:29/A YENİŞEHİR/ÇANKAYA/ANKARA
Telefon: 0 312-417 01 64 Fax:0 312-417 08 61 e-Mail:info@ankaramuftulugu.gov.tr © 2015
  • Minareci
  • Minare Ustası