Ankara’da Kutlu Doğum Haftası Açılışı 41 ve 121 Hadis Ezberleme Yarışması Finaliyle Başladı.

2012 Yılı Kutlu Doğum Haftasının açılış programı ve Ankara Müftülüğünün tertiplediği Ankara’daki İmam Hatip Liseleri arasında 41 ve 121 Hadis ezberleme yarışmalarının finali 14 Nisan Cumartesi günü TDV Kocatepe Camii Konferans Salonunda yapıldı.
Programa; Ankara İl Müftüsü M. Hakkı ÖZER, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İmam Hatip Liselerinin Müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kocatepe Camii İmam-Hatibi Adem KEMANECİ’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasında Ankara İl Müftüsü M. Hakkı ÖZER: “Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu her yıl coşkuyla kutluyoruz. 2012 yılı Kutlu Doğum Haftasının açılışını, Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifleriyle açıyoruz. Doğumundan bu güne 1441 yıl geçmesine rağmen, O’nun getirdiği mesajlara tüm insanların hala ihtiyacı var. Tüm dünyadaki kutlamalarda salonlar yüz binlerle doluyor. ” diyerek okullarını temsilen yarışmaya katılan finalistlere başarılar diledi ve öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti.

Yarışma öncesinde Ankara Müftü Yardımcısı ve Jüri Başkanı Mehmet Emin ÇETİN, yarışmanın tertip ve kuralları hakkında bilgi verdi. Jüride Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanları Dr. Abdurrahman CANDAN, Dr. Mahmut DEMİR ile Ankara Vaizleri Osman ALBAYRAK ve Dr. Yusuf ACAR yer aldı.

Yarışma sonunda 41 Hadis Ezberleme yarışmasında, Kazan Fuat Erkmen İmam-Hatip Lisesi’nden Haşim IŞKIN birinci, Sincan İmam Hatip Lisesi’nden Fatma KOÇ ikinci, Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Saliha YURDOĞLU üçüncü oldu. Ayrıca 121 Hadis Ezberleme yarışmasında, Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hazel TOSUN birinci, Altındağ Hacı Bayram Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Zeynep UZUNOĞLU ikinci ve Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Fatma AKDOĞAN üçüncü oldu.
Program sonunda yarışmaya katılanlara ve dereceye girenlere Ankara Müftülüğünce çeşitli kitaplar hediye edildi. Ayrıca Yarışmacılar; 41 Hadis Ezberleme yarışmasında 1. 800 TL, 2. 700 TL, 3. 600 TL, 4. 500 TL, 5. 400 TL ve 6. ile 7. 200 TL ve 121 Hadis Ezberleme yarışmasında 1. 1.600 TL, 2. 1.300TL, 3. 1.100 TL, 4. 1000 TL, 5. 800 TL ve 6. ile 7. 250 TL ile ödüllendirildi.
Yarışmayı izleyen ve memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar bu ve benzeri programların sık sık tertip edilmesini talep ettiler.