Ankara’dan Umre Organizasyonunda Görevlendirilen Personele İstişare Toplantısı Yapıldı.

2012 Yılı Diyanet ve acantalarla umreye gidecek kafilelerde görevli ve diğer görevlerde görevlendirilen personele, 23 Şubat 2012 Perşembe günü Diyanet Vakfı Toplantı Salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER, İl Müftü Yardımcısı Gaffar TETİK, Hac ve Umre Şubesi Müdürü İbrahim GÜNDÜZ ve umrede görevlendirilen personel katıldı.

Toplantıda konuşan Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER ; umre görevinin ulvi bir görev olduğunu belirttikten sonra: “Bu görev Allah’ın ihsan ettiği bir nimettir. Nimetin kadri bilinmelidir. Umrecilere hizmet vermek bir ibadettir. Onların duasını almak çok önemlidir. Duaları Allah tarafından makbul olacak dualardan olduğunu Peygamber Efendimiz haber vermiştir. Bunun için hangi statüde görev alırsanız alın, bu görevin hakkını vermelisiniz. En üst düzeyde görev yapmalısınız. Hem Allah’ın rızasını, hem de umrecilerin dualarını almalısınız” diyerek dikkat edilmesi gereken idari hususları ve dini bilgileri dile getirdi.

Toplantıda, Umre yolculuğu esnasında ve kafilede umreci vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için, tecrübeli görevliler görüşlerini anlattılar. Toplantı soru-cevap şeklinde sona erdi. Toplantıya katılan görevliler İl Müftümüze bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ettiler.